Welkom Sauna Omgeving Overnachten Arrangementen Reserveren Contact

Een korte wellnessbreak begint bij Het Friese Woud

Het Friese Woud

Boijlerweg 48

8392 NJ  Boijl (Fr)

 

Telefoon: 0561 420874

Last minutes

Direct boeken

Reserveren
Arrangementen
Contact

Webdesign Bekijx Multimedia

 

 

Wandelen | Fietsen

Doldersummerveld

Wapserveld

Aekingerzand

Boswachterij Appelscha

Boswachterij Smilde

Berkenheuvel

Dieverzand

De Hoekenbrink

‘t Groote Veen

Bosberg

6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdal-graslanden. Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland met tientallen wandelroutes en vele fietsroutes. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park.

En dit allemaal binnen een paar kilometer vanaf uw bungalow of hotel!

 

Website Drents Friese Wold

 

Boijl

 

 

Website Weerribben-Wieden

Een leuk alternatief voor het bosrijke Drents-Friese Wold is het op 25 kilometer afstand van Boijl gelegen prachtige natuurgebied “Weerribben-Wieden”. Dit waterrijke moerasgebied heeft alle mogelijkheden voor wandelen, fietsen, kanoën of het huren van een fluisterboot.  

Het Drents-Friese Wold kent een fijnmazig netwerk van fietspaden. Fietspaden zijn in 3 categoriën te onderscheiden; verharde paden, halfverharde paden en zandpaden voor ATB'ers. De verharde paden van asfalt en beton zijn ongeveer 2 meter breed, de halfverharde paden van schelpen of zand-betonmix zijn smaller. Terreinfietsen is alleen toegestaan op onverharde paden die deel uit maken van een route. Er is ca 50 km tracé voor ATB routes uitgezet.